Broder Laziz Sharifov, svensk.

Det senaste veckorna har livet tagit en stor vändning. Allt är annorlunda, jag är annorlunda och min syn på människor har förändrats. Nu pratar jag inte om den synen på de som begår fel och ger sin yrkeskår ett dåligt rykte. Den synen är fortfarande likadan.

Synen jag pratar om är på de svenskar som bor i i vårt fina land, Sverige. De är vita, gula, bruna, svarta. Kristna, muslimer, katoliker, hinduer. De är tusentals. De heter Lina, Gülsah, Glenn, Rocco, Kaveh, Vido. De heter Laziz.

Vissa av dem känner jag och vissa av dem har jag aldrig sett innan denna perioden i våra liv började. I denna period, som har fyllt mig med ett sådant vemod och en känsla av outsäglig sorg, så har dessa svenskar visat prov på vad det innebär att vara en hedervärd människa. De har alla höjt sina röster och sagt NEJ! Högt, lågt, i text, med sin fysiska kropp, via plakat och med ögonkontakt. De har kämpat och gråtit, gett upp, tagit tag i det igen och sedan kämpat på. Alla dessa människors namn som jag ser arbeta för en gemensam sak, att vår svenska broder Laziz Sharifov ska få stanna i sitt hem och få en chans på livet, ger mig hopp om att vi inte är förlorade. De tar udden av allt det där hårda som mitt härjade sinne trodde var oföränderligt.

Igår så var broder Laziz på väg till ett land som inte vill ha honom. Ett land som vill skada honom, som ser ner på honom. Ett land där han inte har en framtid på grund av rasism, på grund av korruption, på grund av diktatur. De vill honom inte väl i det landet och dit vill migrationsverket skicka honom, denna unga man har arbetat hårdare en många för att bli en viktig och produktiv del av Sverige. Svea rike. Landet som är humant, som är rättvist, som tar hand om ALLA.

Migrationsverket bryter mot de lagar de själva skapat genom att skicka broder Laziz.

Detta inlägg riktar sig till er som tillhör den fina skara människor jag sett kämpa för våran broder de senaste veckorna. Ni som tror på det rätta och vill göra er själva rättvisa. Ni kanske är politiker. Ni kanske har en post högt upp och en röst som är stark. Då har ni ett ansvar inför Lagen, inför Sverige, inför dess medborgare. Inför Laziz. Ett ansvar att göra det rätta.

Ni vet vad det är. Låt. Laziz. Stanna.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: