Laziz Sharifovs omänskliga behandling av migrationsverket!

Skickade ikväll detta brev till div tidningar och nyhetsbyråer. Min förhoppning är att de kan hjälpa!

”De senaste veckorna så har det rasat en hård kamp från svenskar för att behålla en av våra stora talanger inom boxning, Laziz Sharifov, i Sverige. Migrationsverket har beslutat för att utvisa Laziz och hans familj trots att Laziz fortfarande går i skolan och trots ett stort hot från familjen Sharifovs hemlands regering, Kazakstan.

De försökte skicka honom förra veckan men Laziz greps av panik på flygplanet och skrek och levde om för att rädda sitt liv. Ni förstår, Kazakstan ser Laziz som en förrädare bara på grund av det faktum att han har sökt asyl i Sverige på grund av hotet de känt från regeringen där.I morse så frös migrationsverket utvisningsbeslutet på grund av ett verksställningshinder som Laziz advokat lämnat in. Laziz skulle då få åka hem från förvaret i Märsta där han varit frihetsberövad de senaste veckorna. Istället för att släppa honom direkt, som svensk lag dikterar, så förhalade de processen och Laziz fick vänta på att få se sin familj igen. Innan de ”hann” släppa honom fri så kom beslutet att frysningen är upphävd, Laziz ska skickas igen.

Migrationsverkets hantering av detta fallet är så regelvidrigt som det kan bli. Efter 6 år i Sverige där Laziz har skapat sig en framtid med boxning, skola och blivit en svensk medborgare i allt utom namnet, så ska de skicka honom till ett land som han bara minns med skräck.

Jag ber er, snälla granska fallet Laziz Sharifov och hjälp att rädda denna unga människa med familjs liv. Faktumet är att deras liv svävar i stor fara, Kazakstans underrättelsetjänst har redan hört av sig till Laziz familj. Hotbilden är stor!
Några tidningar som skrivit om Laziz
Aftonbladet
Expressen
Metro
Mitti haninge
Sundsvalls tidning 1
Sundsvalls tidning 2
Fightermag.se
Snälla hjälp!
———————————–
Med vänlig hälsning
Linus ”

Annons

3 Responses to Laziz Sharifovs omänskliga behandling av migrationsverket!

 1. Larbi skriver:

  Hej
  Vet inte varför ärlighet inte funkar i Sverige längre,så många invandrare får stanna kvar utan att dom jobbar, studerar eller gör något allts i detta land och inte nog med det så är dom registrerade och straffade hos polisen ändå får dom stanna kvar …. Men sånna som laziz som är bra förebilder och kämpar för att skapa framtidens ungdomar som Sverige behöver ska utsättas för sådan historia är bara omänskligt gjort!
  Hoppas att laziz får stanna kvar , hur mkt mer ska han behöva bevisa att han förtjänar att få stanna !!
  Hoppas på det bästa för dig!

  Larbi

 2. Glenn wadell skriver:

  Bra jobbat Linus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: