Misshandel, inne i ringen.

Den 16 juni, 1983 vann Roberto Durán en världsmästartitel för tredje gången. ”Manos De Piedra” (händerna av sten) gjorde detta genom att slå sin motståndare, Davey Moore,  så mycket att matchen stoppades i åttonde ronden.

Samma kväll, på Duráns och Moores undercard, så möttes två andra fighters. Obesegrade welterviktaren ”Irish” Billy Collins, Jr mot den fd Golden Gloves vinnaren, Luis Resto, som var rankad nr 10 i världen vid tillfället.

För Collins var detta en match som skulle ge honom chansen att möta de stora i hans division, för Resto en chans att få en titelmatch. Efter matchen var slut så fanns det en person som stod med armarna i luften, som vinnare. Men i verkligheten så var det bara förlorare den kvällen.

Dokumentären nedan berättar historien om ett av de grövsta, uppdagade, fusk i professionell boxning. Ett fusk som tillslut skulle förstöra livet för flera familjer och beröva livet av en stor kämpe och boxare, detta är historien om den sista matchen i Billy Collins, Jr och Luis Restos liv.

Enjoy Sportsfans.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: