Boxningsgala på Göta Källare!

Äntligen så börjar boxningen att flytta in i klubbarna igen och inte bara i arenor och idrottshallar. Tillgängligheten för allmänheten är viktig om vi ska kunna utveckla sporten och skapa en bra kultur, och bra möjligheter, för boxare i utvecklingsfasen.

Det var en härlig lokal att vara i på Göta källare, inte för stor utan helt enkelt lagom stor. Kön för att komma in var tydligen runt 500 meter lång som mest 🙂 Snacka om intresse! Det roligaste av allt var när jag stod där i publiken mellan matcher och under matcher och lyssna på folket runt om, och hur de pratade om boxarnas meriter och hur de slog osv. Det engagemanget och inlevelsen är precis vad vi behöver, och även om jag förstod att många av dem inte höll på med boxning eller kampsport så fann de ändå essensen i hela kampen. Njutningen var på hög nivå!

För, som jag sa till en äldre herre, det bästa med boxningen är att alla kan förstå den. Du ser ju klart och tydligt vem som slår mest och träffar mest. Enkelt, en folksport!

Det var ett bra upplägg med fyra amatörmatcher innan proffsen drog igång. Det roliga, tyckte jag, var att det inte bara var toppamatörer som boxades utan det var en mix från alla skikt inom amatörvärlden. Med boxare C boxare såväl som A boxare. Det byggde upp stämningen bra när nivån blev högre för varje match. Smart och publikfriande taktik.

Amatörmatcher

Tungvikt: Malcolm Semakula Dalen vs Stefan Nordenberg Narva
En rolig match där den mycket längre Semakula fick hårt motstånd från Nordenberg. Semakula körde en öppen stil som baserades mycket på en lång vänster. I den första ronden använde han den bra men sedan fick Nordenberg in rytmen och lyckades hitta vägen in på den längre motståndaren, där han hamrade in hårda kroppslag. Vinst för Nordenberg och Narva!

Tungvikt: Joakim Stenberg VBC vs Markus Alberts Hammarby IF
En kort match som avslutades med RSCI, Referee Stops Contest Injury, då Stenberg fick ett olycksaligt skärsår över vänster öga.

Mellanvikt 75 kg: Rocco Wadell Haninge BK vs Ben Bodila Djurgårdens IF
Hårt tempo och fina slagserier kantade denna matchen där de två rankade boxarna visade publiken ett smakprov på proffskvalitén att komma. Bodila pressade i detta returmöte och Wadell arbetade fint med fötter och händer och slagen haglade med kraft och precision från båda sidor. Det var en oerhört jämn match som slutade med vinst till Bodila. En granskning av domarkorten senare visade att det skilde ett enda slag så hade matchen slutat annorlunda och Wadell tagit segern. Toppmöte!

Proffsmatcherna

Proffsmatcherna var omväxlande och publiken kom igång ordentligt i showen. Mest show blev det när Oscar ”The Golden Boy” Ahlin äntrade scenen. Ett fantastiskt jubel och flash med cool musik. Underhållande till max!

Lätt weltervikt: Redouane Kaya SWE vs Shavkat Yusupov RUS:
Kaya fick en stenhård andramatch mot ryssen Yusupov. Av alla promatcher så tyckte jag att denna var bäst, tekniskt sett. En hård kamp och ett boxningstekniskt smörgåsbord som gjorde en boxningsfantast alldeles varm i kläderna. Kaya låg på hårt i de första ronderna, kontrade mycket och rörde sig väldigt fint. I tredje ronden såg han ut att tappa ångan och ryssen gick till attack gång på gång. Det var tack vara Kayas fina fotarbete som han klarade matchen hela vägen. En väldigt fin prestation.

Super Weltervikt: Akilles Adnan SWE vs Maxim Nikanorov RUS:
Akilles Adnen fick en bra matchning och var inte hotad på hela matchen. Han kunde lugnt gå in och sätta dit Nikaronov. Jag tyckte att ryssen inte alls var i samma klass som Adnan men han hade hjärta och kämpade på bra. Adnan fick en skön comeback match och det var kul att se honom i ringen igen.

Light Heavy; Oscar Ahlin SWE vs Jozsef Orsos HUN:

Ahlin hade en sjuhelsikes show från intro till exit. Publiken älskar verkligen att se den karismatiske och glade showmannen och han verkar älska publiken tillbaka lika mycket. Matchen blev kortlivad då Ahlin utnyttjade sin övehandsvänster till bra effekt. Ahlins stationära men ändå rörliga stil blev för mycket för Orsos som såg groggy ut tidigt. Runt 2 minutersstrecket så bröt domaren matche, TKO. Ungefär här blev publiken som galna och hela showen Ahlin fullföljde publikens förhoppningar.

Super Weltervikt: Mikaela Lauren SWE vs Angel McKenzie GB:
Mikaela Lauréns motståndare var absolut knäppast av alla boxare under kvällen. Med stor humor och glimten i ögat äntrade hon boxningsringen, till en början ackompanjerad av buande och visslingar men till sist med applåder och skratt. Hon behövde bara 30 meter på sig att etablera sig hos publiken på ett mycket positivt sätt.

Mikaela Laurens intåg var mäktigt att se och ingen tvivlade på att hon var kvällens mest lysande stjärna. Den fd simmerskan nu promotor och världsmästarinna såg ut att njuta av stunden i fulla drag.

Även om Angel McKenzie var underhållande att se på utanför ringen så var hon inte lika rolig inuti. Med en oerhört avig och udda boxningsstil, en stil mer anpassad för en långt snabbare boxare än brittiskan, så dröjde det inte länge innan hennes ansikte var rött av Lauréns vänster och höger. Hon var hela tiden steget efter Laurén och kunde inte hota den större och kraftigare svenskan. En bekväm seger för Mikaela Laurén och en bra avslutning på kvällens matcher. Publiken var mer än nöjd och arrangemanget var en succé, vilken kväll för svensk proffsboxning!

And now, some video. Enjoy Sportsfans!

Ahlins intro

Highlights Ahlin

Annons

2 Responses to Boxningsgala på Göta Källare!

  1. Oscar Ahlin skriver:

    Hej! Mycket bra skrivet om allt!
    Tänkte fråga, varför är ena klippet privat? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: