Brian Magee vs Mikkel Kessler, en Andre Ward avgörare!

Ja nu är det bestämt, Mikkel Kessler och Brian Magees match den 8 december leder upp till ett möte med den gamle OS-guldmedaljören, Andre Ward.

Brian Magee hade en framgångsrik karriär som amatör och boxades för både Irland och Nordirland. Han representerade Irland i sommar OS 1996 där han besegrade kanadensaren Randall Thompson med 13-5, Bertrand Tetsia från Kamerun med 11-6 men förlorade till sist mot Mohamed Bahari från Algeriet med 9-1.

Han tog en bronsmedalj för Nordirland på 1998 års Commonwealth Games och en silvermedalj i 1998 års Europeiska mästerskap in Minsk, Vitryssland.

Som proffs har han tagit en del fina titlar och är räknad som en av de svåra boxarna där ute att möta. Han har tagit de Europeiska, IBO:s och Brittiska super mellanvikts titlarna samt WBA Interim Super mellansviktstitel. Han hade en chans på IBF:s super mellanvikts titel men förlorade mot Lucian Bute på TKO i 10:de ronden. Prorecord är 34 vinster (24 KO) 4 förluster och 1 oavgjord.

Mikkel Kessler hade en kort men stark amatörkarriär. Den varade bara i tre år men under den tiden så vann han 44 matcher och förlorade endast 3! Han vann de Danska Mästerskapen fem gånger och tog även hem de Skandinaviska Mästerskapen och de Norska.

Som proffs så har en en grym meritlista där han endast har förlorat 2 matcher av 45. En av de förlusterna var mot Andre Ward i 2009, då han förlorade WBA:s Super mellansviktstitel. Matchen stoppades i rond 11 då Kessler hade fått skärsår i ansiktet efter oavsiktliga skallningar.

Kessler är en tvåfaldig WBA, WBC super mellanviktsmästare och IBA mellanviktsmästare. 2010 så hade Kessler sin första match efter Ward mot Carl Froch. Matchen kallades i danmark för ”en klassiker” och ”den bästa boxning som Danmark någonsin sett”. Med den vinsten så bröt han Frochs perfekta record och blev WBC super mellanviktsmästare. Han har även vunnit WBO:s supermellanviktsbälte och WBC:s Lätt tungviktsbälte. Prorecord är 45 vinster (34 KO) 2 förluster.

And now, some video:) Enjoy Sportsfans!

Brian Magee vs Rudy Markussen, femte rondens KO med ett fantastiskt kroppsslag!

Mikkel Kessler vs Allan Green, fjärde rondens knockout via en grym vänsterkrok!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: