World Series of Boxing, säsong 3.

04:30 Denna fredagsmorgon var det start för Kennedy Katende i sin nya klubb, USA Knockouts. Katende skulle ha mött Babacar Kamara men fick istället möta Zlatko Ledic från nykomlingen i WSB, British Lionhearts.

Katende öppnade bra och låg på med sin vänster, växlande mot kropp och huvud. Ledic hade redan från start svårt med den snabbe och rörlige Sundsvallssonen men blev inte stressad i sin boxning utan låg lugnt på med att försöka pricka in de enkla slagen.

Ledic fick arbeta med att hitta Katende och i de senare ronderna pressade han mer och mer. Slutligen i sista ronden så öppnade han upp sig lite för mycket och då kom en stenhård höger rätt på munnen och hakan och Ledic fick smaka canvas. Den bosniske fightern hade stort hjärta och kom, märkbart skakad, upp på fötter för att fullfölja matchen. Katende gick in i en kontrollerad attack och efter en övervägande ensidig slagväxling från Katendes sida så bröt domaren matchen.

Härligt för Kennedy Katende att ta sin första match för sin nya klubb, USA Knockouts. I övrigt så verkar Katende vara en favorit för de amerikanska boxningsentusiasterna, både bland publik och kommentatorer som lovordade hans boxning och personlighet under hela matchen.

Gött för Kennedy och gött för Sverige!
And now, some video.

Enjoy Sportsfan!

Kennedys match 1.00.28.

Annons

One Response to World Series of Boxing, säsong 3.

  1. Glenn skriver:

    Usa:s nationalsång framfördes med otroligt hög klass. Kennedy Katende var en klass över Ledic. En munsbit för honom. Klassisk amerikansk boxning 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: