Jeff Fenech, The Thunder From Down Under!

1984 i Los Angeles Olympiska spel boxades en fantastisk amatörboxare sin sista amatörturnering. Jeff Fenech gick tre matcher i flugvikt under OS där han vann två och förlorade en. Förlusten kom mot Redzep Redzepovski som senare förlorade i finalen mot amerikanen Steve McCrory.

OS i LA blev slutet för Fenechs amatörkarriär och istället tog hans proffskarriär fart. Ordentligt. Med en knockout mot Bobby Williams i rond två i sin första match gjorde han en otroligt explosiv start. I sina elva första matcher vann han på knockout i samtliga och boxades utomlands redan i sin fjärde match. Då mot Iliesa Manila på Fiji.

1985 slog han två outside-utmanare, Wayne Mulholland och Rolando Navarro, på knockout i femte ronden. I och med dessa segrarna blev han rankad etta i världsrankingen för bantamvikt. En stjärna var född!

Genom att knocka den förre muay-thai boxaren och numera WBC:s superbantammästare Samart Payakaroo och sedan även Tony Miller så blev han tvåfaldig divisionsmästare under samma period. Totalt blev Fenech fyrfaldig divisionsmästare och försvarade titeln tre gånger. Och var under tiden den tredje snabbaste att bli världsmästare!

1996 drog Fenech sig tillbaka från proffsboxningen. Han gjorde comeback 12 år senare, 43 år gammal, och mötte en gammal rival i Azumah Nelson. Nelson, räknad som den bästa afrikanska boxaren någonsin förlorade på majoritetsbeslut.

Fenechs totala boxrec är idag: 28 vinster, 3 förluster and 1 oavgjord, with 21 vinster på knockout, rätt tungt record.
Nedan följer en härlig sammanfattning på den store fightern!

Enjoy Sportsfans!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: