Världsmästare x 2!

Mikaela Laurén är nog ett praktexempel på vilja, inställning och kämpar-anda. Hennes väg mot världsmästartiteln började 2009 mot en tyska vid namn Sandra Kirchbaum. Fyra ronder där Laurén satte takten och utklassade den debuterande tyskan.

Laurén fortsatte i samma spår och bara två månader senare i Tidaholms sporthall besegrade hon ryskan Marina Morozova på TKO i rond 3. Efter det så har Laurén bara klättrat i svårighetsgraderna och rankingen, endast två gånger på 19 matcher har hon stoppats. Mot Cecilia Braekhus på knockout i sjunde ronden och på poäng mot spanska Loli ”Sugar” Munoz.

I fredags vann hon över Eva Halasi på poäng. Halasi, som Laurén vunnit över förut, gav tufft motstånd och chockade Laurén vid några tillfällen. I rond fyra tog Mikaela Laurén kommandot rejält och boxades hårt med många kroppsslag som inleddes med en fin rak vänster. Segern gav henne WBPF:s women World Junior Middleweight title och UBO women World junior Middleweight title. En stor bedrift för den 36 årige svenskan.

Lauréns karriär har varit kantad av kontroverser och motgångar, men trots dem så har hon definitivt kommit ut på toppen och visat vilken idrottskvinna hon verkligen är. Först landslagssimmerska och nu dubbel världsmästarinna i boxning. Som sagt i inledningen. vilja, inställning och kämpar-anda!

Nedan följer en kort dokumentär om Laurén från 2010. Enjoy sportsfans!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: