Falken Cup, slut för i år.

I helgen var det Falken Cup 2012. En säsongsöppnare och stor tävling som hade besök från både England, Irland och Norge. Totalt så var 265 boxare anmälda, varav 44 st damboxare, klara för match.

För många så blev det en tävling av väntan och åter väntan. Matchmakern gjorde nog vad han kunde men när de är så många dagar så blir det mycket väntan. Kostnaden för vissa klubbar att bara åka dit med en trupp, bo på hotell och äta mat i en dag eller mer utan att få gå match blir tyvärr en stor buckla i klubbkassan. Kanske till framtida tävlingar så borde det övervägas om tävlingsdagarna skulle skäras ner eller om man såg till att klubbar som åkt långt fick sina matcher först.

I allmänhet så var det en trevlig turnering med många spännande matcher där vissa klubbar stack ut hackan ordentligt b.la Djurgårdens IF och NBK Akilles som hade många fina vinster.

Avslutningsvis så kan jag säga att domarkåren behöver se över vissa av sina medlemmar och fundera över om det är värt det för sporten att ha domare som ofta dömer på ett felaktigt sätt. Att boxare ska behöva gå igenom stora perioder med stenhård träning, tuffa kval och långa resor för att senare bli stoppade från att gå vidare till ex landslagsnivå p.g.a en domare är inte rätt. Det förstör sporten och skapar en oerhört tråkig känsla för tävlande boxare.

För egen del så gick det inte alls i tävlingen, jag mötte en kille med känsla som låg steget före mig hela tiden. Det var trots förlusten en rolig match att gå då jag lärde mig väldigt mycket. Och jag hoppas att jag får möta samma kille snart igen och ta en revansch! Han gick senare vidare och vann hela klassen, så bra jobbat Gustav! 🙂

Now some video. Enjoy Sportfans!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: