Motivation!

Varför finns det vissa människor som verkar lyckas i allt de gör? Varför ser vissa människor inte nervösa ut? Varför får vissa människor alla frikort i livet?

Motivation:

En person som lyckas i det han/hon föresätter sig har det inte lättare än andra, han/hon lyckas bara med tricket att inte låta livet hålla en nere på mattan.

Hur ska man då göra?

Mål:

Se till att tydliggöra och definiera dina mål. Vad är det du vill ha, hur ska du komma dit, vad behöver du göra för att komma dit.
Svara på dessa frågor på ett positivt och enkelt sätt. Hitta lösningar som är fullt genomförbara. Och skriv sedan ner det på en bit papper, synliggör det för dig själv. Sist läs upp det högt, och förankra det med ditt undermedvetna.

Resultat:

Se resultaten innan de har hänt, visualisera för dig själv hur du ser ut när du står längst upp på prispallen. Känn lukterna, hör ljuden och  ta fram känslan av hur det skulle kännas. När du sedan arbetar mot ditt mål så vet du vad du strävar efter, du har sett det och andats det. Du har känt känslan. Det ända som är kvar är att uppleva det fysiskt.

Att göra så skapar ett lugn och ett stressfritt performance, du vet i dig själv att du är en vinnare eller att du har redan nått dit mentalt. Så då är det enkelt att låta kroppen följa efter.

Varför?

Om din hjärna inte är förberedd på vad som ska hända, då har den svårare att hantera situationer när de dyker upp. Brandmän, polis och militärer arbetar mycket med mental förberedelse. Detta för att de ska klara situationer så bra och stressfritt som möjligt, det skapar också en effekt att traumat inte upplevs lika stort. Förberedelse är viktigt.
Hjärnan är en fantastisk mekanism, den har en oerhört stor förmåga av att kunna processa och hantera information. Den är precis som resten av kroppen i avseende att den behöver uppvärmning och träning innan den fungerar bäst. Så kom ihåg att idrott handlar inte bara om fysisk uppvärmning och förberedelse utan även om mental träning och uppvärmning.
Var inte mållösa 🙂

And now some video, Enjoy sportfans!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: