Agneta Elmqvist, minnestext av Olof Johansson

Följande text är tagen från SBF:s hemsida och författaren är Olof Johansson.

”Förre boxningsordföranden i Göteborgs distriktsförbund Agneta Elmqvist avled onsdagen den 8 augusti 2012 i en ålder av 59 år, efter en flera år lång kamp mot cancer.

Agneta var en av de första kvinnliga ledarna på toppnivå inom boxningssporten. Hon började jobba med ungdomar i slutet av 1980-talet, och ledde senare under många år Göteborgs diplomboxningsserie. Hon var sekreterare i Redbergslids BK 1992-2000 och ledamot av Göteborgs Boxningsförbund från 1992 och dess ordförande åren 1994-99. Hon var en av sektionscheferna under EM i Scandinavium 1991, arrangerat av SBF.

Agneta var en suverän ungdomsledare med ett fantastiskt handlag med de yngre; hon hade ett stort hjärta för idrott och tävlade själv i bilorientering, som kartläsare åt sin dåvarande man. Hon jobbade bl a på Televerket och på GDIF, och hon är djupt saknad av idrottsvänner och arbetskamrater och sina närmaste, sörjd av dottern Anna med familj och syster Pia med familj och övrig släkt.

Agneta gjorde en tung insats för boxningssporten – en kunnig, omtyckt och utmärkt ledare. Hon var en god och trogen vän, som rycktes bort alldeles för tidigt i livet. Vila i frid.”

Olof Johansson

Annons

One Response to Agneta Elmqvist, minnestext av Olof Johansson

  1. Anna skriver:

    Det är mycket bra skrivet. Om den bästa människa jag känt i mitt liv.
    Jag vill tacka för dom fina orden och alla som skickat hälsningar.

    Tack så mycket alla som bryr sig

    Anna Elmqvist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: