Svensk Boxning tappar ännu ett av de tunga namnen!

För ett tag sedan så kom det ett uttalande från rikstränare Santiago Nieva om att han inte längre fortsätter som överhuvud för landslaget. ((Läs inlägget här)

En källa har idag informerat mig om att även Majid Jelili avsäger sig sina uppdrag åt förbundets vägnar. Källan (som förblir anonym) vidarebefordrade även ett brev som Jelili skrivit till styrelsen (SBF) där han motiverar sin uppsägning.

”Hej,
 
Jag vill härmed meddela att jag avslutar mina uppdrag i SBF:s Sportkommitté med omedelbar verkan.
 
Jag har suttit med i sportkommittén sedan den bildades 2012. Uppdraget för Sportkommittén var att besluta om budgetfördelning mellan landslagen och aktiviteter, tillsättning av landslagstränare, strategisk planering och utveckling av landslagsverksamheten[1].
 
Med bakgrund av senaste tiden händelser kan jag konstatera att kommittén inte längre har styrelsens förtroende att sköta dessa frågor eftersom besluten på området istället tas av styrelsen (eller möjligen VU). I vilket fall som helst har inte jag blivit konsulterad eller deltagit i viktiga beslut angående dessa frågor och jag kan då bara dra slutsatsen att styrelsen saknar förtroende för mig i frågor som kommittén initialt var tillsatt att sköta. Därmed ser jag ingen annan utväg än att avsluta mitt engagemang.
 
Jag vill samtidigt kraftigt markera att jag tar avstånd från Styrelsens beslut att inte förlänga Rikstränaren Santiago Nievas tjänst samt på hur hela förfarandet hanterats. Jag anser att SBF:s styrelse utan rimlig anledning försatt svensk boxning i en svår situation och orsakat en självförvållad kris.
[1]http://www.swebox.se/Nyheter/Egnanyheter/Forandringaridensportsligaledningen/
Med vänlig hälsning

Majiid Jelili”

Håll utkik efter den intervju som kommer inom några dagar med en känd profil inom svensk boxning.

Take care sportsfans!
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: