Mayweather vs Cotto

Mayweather vs Cotto gick av stapeln i söndags. Som många hade förutspått så vann Floyd Mayweather på ett majoritets beslut. Vad få förutspått var att han inte skulle vinna enkelt. Cotto var där för att fightas och fightas gjorde han. Iskall och målmedveten avancerade han genom hela matchen utan att vara rädd för Mayweathers teknik eller personlighet.

Personligen så önskade jag att Cotto skulle knocka Mayweather och ta ner honom på jorden. Floyd har aldrig slagit ann hos mig då jag har en föreställning om att man är inte en riktig champion innan man har slagit de bästa och med tanke på att Manny Pacquiao finns där ute och matchen inte händer är för mig ofattbart. Ok jag förstår att de är ”prisboxare” och att detta är deras jobb, men när man står och pratar om att man vill ha 60 milj istället för 45 så är det lite skevt och underligt tänkande. Hur som helst så vad jag än tycker om Floyd så är killen en fantastisk boxare och tekniker. Cotto testade honom, men han kom ut på toppen som segrare. Detta med ett otroligt försvar, fantastiska fötter och en blick som inte är av denna värld. Jag tror att matchen mellan honom och Pacman skulle vara något i hästväg.

Cotto är en boxare som jag fick allt mer respekt för. Snacka om att ha cojones av stål. Och hade han varit lite snabbare på att få upp händerna så hade han tagit hem matchen. Kudos Cotto:)

Domare Dave Moretti och Patricia Morse Jarman hade matchsiffrorna 117-111 och Robert Hoyle hade 118-110 för Mayweather.


Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: