Första dagen på SM 2018.

Seniorer, dam och herr:

Under fredagen gick första dagen i Svenska Mästerskapen av stapeln. Det var en explosiv första dag och vi fick se många tuffa kvartsfinaler med bra och rolig boxning. Här är ett axplock av de matcher som gick på fredagskvällen. 

Sara Svensson tog sig an Ungdoms- och juniormästaren Evelina Hanna i vad som lovade för en tuff kamp. Hanna öppnade aktivt och försökte ruscha på den erfarnare Svensson. Sara Svensson tacklade detta bra och kunde med kontinuerlig boxning ta en bra seger. 

Hemmasonen Liridon Nuha, Hammarby, mötte Abdesslam Chabi, ATF Gym, som efter en tids uppehåll var tillbaka i ringen. Nuha började avslappnat och kände på Chabi som kämpade med att hitta gammal rytm i första ronden. Nuhas otroligt fina fotarbete och explosiva kontringar gjorde uppgiften för Chabi väldigt svår och även om han glimrade till med gammal, explosiv slagform, så var det Nuha som böljade som ett hav över canvasen och kunde sätta in undersköna kombinationer som fick Hammarbyfansen att susa i uppskattning. Vinst till Liridon Nuha i en härlig match i lätt tungvikt.

Dagens överraskning kom från Costas Nanga, Hammarby, som med endast tre boxningsmatcher i bagaget tog sig an Raouf Beka från Njurunda med 56 matcher i sitt förflutna. ”Costas” arbetade jättebra hade med fin rytm och kunde med stenhårda kroppslag sänka sin antagonist från Västernorrland. En spännande utmanare i 81 kilo!

I 91 kilo var det dramatik samt blodvite när Giorgis Kistavri, BK Dalen, och Agit Bilge från Norrköping drabbade samman i en tuff kamp. Bilge började aktivt med en pressande boxning. Dock var Kistavris vana och boxningskunskap för stor, och trots ett blodigt jack i pannan kunde Kistavri ta hem segern med en något stressad boxning och snygga kontringar.

John Salomonsson från BK Winter och Kiruna kom in i tävlingen som ett Wildcard och tog sig an Bulldog Training Centers gigant, Linus Andersson, 202 centimeter. Första ronden var lite trevande och båda boxarna kände på varandra. John Salomonsson träffade bra med sin bakre hand och försökte ta sig in närmare för att träffa med en överhandshöger. Andersson hade en fin förmåga att slå serier och kunde utnyttja sin längd på ett fint sätt samtidigt som tog kontroll på kort distans och arbetade inside. Det var en hård dag på jobbet för den tuffe Kirunabon som fastnade framför den väldige Andersson som kunde slänga in långa jabbar och bakre händer med relativ lätthet i slutet på matchen. Vinst för Andersson och Bulldog.

Ni kan följa dagens semifinaler på knockout.no och även på plats i Eriksdalshallen. 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: