Róman ”Chocolatito” Gonzalez!

Det finns många bra boxare ute i världen och i vakan efter Mayweather Jr, Manny Pacquiao, Anthonhy Joshua med flera så kan man lätt glömma att det finns fler som ligger på gränsen till att vara den bäste.

Med sin debutmatch som blott 17-åring så gjorde den Nicaraguanska Róman Gonzalez succé. Han stoppade eller fick sina motståndare att ge upp innan slutsignalen i sina första 16 matcher, en segersvit som är minst sagt imponerande, också med tanke på att han hade ett par WBA-titlar inkastade i mixen under dessa matcher.

Kallad en av sportens absolut bästa offensiva boxare och en de mest dominanta press-boxarna så är det ingen slump att The Ring Magazine utnämner ”Chocolatito” som deras nummer ett över världens Pound for Pound lista.

Jag skulle även vilja kalla Róman Gonzalez för en av de mest intelligenta boxarna som finns där ute. Han har ett fantastiskt fotarbete och vare sig han rör sig bakåt, framåt, åt sidan eller snett så är han alltid i balans och kan alltid leverera en kontring.

Av 44 matcher så har han vunnit 44. Och 38 av dessa har kommit via KO. En rätt imponerande siffra för vilken boxare som helst, med tanke på att denna killen boxas i flugvikt så kan man säga att han är en sällsynt puncher.

Det som talar emot Róman Gonzalez är motståndet han har mött, killen har boxats i 11 år som proffs och den bäste han har mött är Juan Francisco Estrada (UD) och Brian Viloria (TKO). Gonzalez varvar att möta killar som har förlorat en, två matcher till att möta killar som har förlorat 20 matcher. Men så går han fler matcher än vad många proffs gör under ett år också. Han ligger mellan fyra och sex matcher per år.

Så, är Gonzalez en av boxningens framtida stora namn? Jag tror det. Han är en fantastisk boxare och har fångat tre olika världsmästartitlar i tre olika viktklasser, och det känns som en tidsfråga innan han går upp mot de absolut bästa. Min tanke är att han kan göra det väldigt bra.

Det man får komma ihåg är att killar som Terence Crawford (28-0-0) och den fantastiske Vasyl Lomachenko (5-1-0, som amatör 399-1-0) står i vägen för den absoluta toppen, plus att de måste mötas i vikt någonstans i mitten. Ser igentligen ingen annan som kan utmana honom. Alltså ingen lätt väg men det ska bli intressant att följa.

And now, some video! Enjoy Sportsfans!

And some more, The Art Of Moving 🙂

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: