Samuel Peter, The Nigerian Nightmare!

Född 1980 i Akwa Ibom, Nigeria, och väldigt framgångsrik som amatör. Han blev Nigeriansk tungviktsmästare och vann den prestigefyllda Nigerian Zon 3  tävlingen. Som amatör hade han tuffa motståndare b.la Kazakhstans Mukhtarkhan Dildabekov, som tog silver på OS 2000. Peter vann med KO.

Efter sommar OS 2000, där Peter förlorade i kvartsfinalen mot Paolo Vidoz från Italien, blev han erbjuden ett proffskontrakt. Detta p.g.a att han imponerade med sin boxningsskicklighet under OS trotts sin unga ålder. I sina första 16 matcher så gick ingen av dem längre än 4 ronder då Peter knockade dem eller vann på TKO.

Peter har mött några av de största supertungviktarna under sin tid. Båda bröderna Klitschko (han är den enda man att förlora mot bägge bröder) James Toney, Eddie Chambers för att nämna några få. Han är känd som en fruktansvärd puncher och att ha en haka av stål.

I Samuel Peter´s senaste match så mötte han en annan mardröm, Robert Helenius som han förlorade mot på KO i rond 9.

I sin karriär så har han 39 matcher, med 34 vinster och 5 förluster. Hela 27 av de vinsterna var på KO. 19 av dem inom två ronder. Rätt så tung kille.

Titlar

 • Interim WBC tungviktsmästare, 24 september 2007 – 8 mars 2008
 • Unifierad WBC Tungviktsmästare, 8 mars 2008 – 11 oktober 2008

And now, some video, enjoy Sportsfans 🙂

Annons

2 Responses to Samuel Peter, The Nigerian Nightmare!

 1. Christoffer skriver:

  Nja Samuel Peter var en kraftfull puncher och talang, men han hade nog en genomsnittlig haka 🙂 efter att ha blivit ner knockad av en jab från Jameel McCline + 2 andra ner knockar av honom. Hans problem var hans motivation och hjärta sjönk rejält och hur han i pinsamt dåligt fysiskt skick klev upp i ringen för att försvara sin WBC VM titel mot Vitali Klitschko under 2008, bara 7 månader efter att han vann titeln kändes tråkigt. Peter agerade som om han inte brydde sig om sin titel och att försvara bältet. Sedan dess har Samuel Peter förlorat mot Eddie Chambers, Wladimir Klitschko (igen) och Robert Helenius. Synd på en sådan potentiell tungviktare :-/ Peter blev redan mätt när han vann titeln.

  • Linus skriver:

   Du får tänka på att det är supertungvikt vi pratar om och då smäller det hårdare än i andra viktklasser.

   Peters hade en ”bra” haka, utan tvivel. Men även de som är mest stryktåliga blir neddragna förr eller senare i de klasserna. Oundvikligt.

   Det går inte att döma ut någon baserat på att personen inte alltid stod pall för en smäll från de tyngsta, och bästa, boxarna i branschen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: