OS 2012!

Idag kickade OS igång med damfotbollen i Coventry. Mer intressant för mig och säkert många andra som läser denna blogg är boxninge! 286 boxare som ska göra upp om det yttersta priset. GULD.

Det finns en del namn som är tippade som favoriter och idag jag tänkte presentera två namn som experterna, och jag själv för den delen, ser extra fram emot att följa.

Ukraina har några intressanta boxare, främst bland dessa är nog Vasyl Lomachenko som utan tvekan är en av de dominant lättviktarna inom amatörboxningen.

Med två stycken amatör VM guld (2009, 2011) ett olympiskt guld (2008) och ett Europeiskt Mästarguld (2008) Om Lomachenko tar guld i London så är det en fantastisk bedrift för denne, blott, 23 årige Ukrainske southpaw.

Vasyl Lomachenko highlights

Också från Ukraina har vi Oleksandr Usyk. Inte lika välrenommerad som Lomachenko men ändå en fighter att räkna med. Denne tungviktare är också southpaw och ligger alltid bland favoriterna i världssammanhang. I alla sammanhang som han är med i faktiskt.

Med Guld i Europeiska Mästerskapen (2008) guld i amatör VM (2011) likaväl som Brons i Europeiska 2006 och  2009 års amatör VM så är han ett riktigt starkt kort inför London OS!

Oleksandr Usyk

Enjoy Sportsfans!

Annons

2 Responses to OS 2012!

  1. Glenn W skriver:

    Kubanerna springer omkring i svettdräkt i OS-byn och blir uttorkade. Engelsmännen har vikten färdig redan innan ankomsten. Kan det göra ngn skillnad i längden. Jag hoppas inte det, men det kan vara ödesdigert. Det gäller att följa med i utvecklingen. Kubanerna var först förut både med träningsmetoder & teknik, men nu? Håll ett öga på Anthony Joshua GB en ung supertungviktare som bara blir bättre. Mitt hjärta håller på Kuba. Hoppas de tänker till 2ggr.

    • Linus skriver:

      Lázaro Álvarez är en riktigt fin kubansk boxare som, mest troligt, kommer att ta guld! Anthony Joshua slog ut Guldmedaljören Roberto Cammarelle i Amatör-VM så om det blir en rematch mellan dem är det en match värd att se. (Jag tippar Cammarelle)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: