Ensam Är Stark. the Power Of One.

Den bok som öppnade mina ögon för boxning, när jag var ca 10 år gammal, skrevs av en herre som heter
Bryce Courtnay. Boken Ensam Är Stark startar i 40-talets Sydafrika och läsaren följer en pojke, P-K, och hans väg genom livet och hans dröm om att bli världsmästare i weltervikt. Boxning är ett drivande tema i boken men också rasism, ensamhet, brutalitet och hur ett samhälle förändras och utvecklas när åren går.

The Sunday Times, London, skrev följande om boken:”Ensam är stark är ett epos om överlevnad… Och ett porträtt av ondskan… Dessutom är den smittad av ett underfundigt sinne för komik.”

Denna bok har faktiskt format många av de åsikter och synsätt jag har på världen. Fantastiskt bra bok.

Ett utdrag ur boken: Geel Piet låg på magen, som om han fallit med armarna utsträckta. Hans huvud vilade i en blodpöl från näsa och mun. Utan att tänka hoppade jag skrikande upp i ringen, trots att jag inte hörde något ljud komma ur mig. Jag föll på knä vid honom och började skaka i honom, och så reste jag mig upp och tog tag i hans ena arm och försökte dra upp honom på fötter. Jag började gråta och ropa åt honom. ”Res dig upp, snälla res dig upp! Om du reser dig upp blir du levande igen!” Men den lille gule mannens kropp bara hängde lealöst i andra änden av armen och hans huvud dunsade i blodpölen som skvätte i en explosion av färger. Inuti mig kacklade ensamhetsfågeln: Han är död… Han är död!

Boken filmatiserades 1992 där bl.a Morgan Freeman och Sir John Gielgud medspelade. Nedan så följer trailern som gick för den filmen. Riktigt bra!

Enjoy!

Annons

2 Responses to Ensam Är Stark. the Power Of One.

  1. Glenn skriver:

    Var får man tag i den filmen? Äh jag ringer dig i stället 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: