Boxning, fredag kväll!

Jaha, eurosport.se är inte bäst på att göra reklam för sina matcher. Trodde jag skulle få se en repris men istället så fick jag (väldigt uppskattat) se två live matcher varav en var om EBU titeln i cruiser-weight, 90,7 kg. Det var ryssen Alexander Alekseev som försvarade titeln mot Firat Arslan.

Alekseev 31 mötte den 10 år äldre Arslan i vad som borde varit en relativ enkel match. Men den erfarne Arslan visade enorm vilja och tuffhet när han stod tå mot tå mot den längre ryssen. Båda är högerboxare och både är urstarka och kampviliga boxare. Istället för att en av boxarna eller båda arbetade på distans så möttes de i mitten av ringen från rond 1 till slutsignalen, där de dammade på allt de hade. Någonting jag inte sett ofta av! Väldigt bra.

Kommenterade gjorde Lars Myrberg. Och det var väldigt bra analyser och sakkunnighet han tillförde till matchen.

Nedanför så ligger hela matchen för den som är intresserad, dock inte med svensk kommentator. Ge gärna era synpunkter på matchen!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: