Damlandslaget i Kina

De har landat nu, tjejerna som ska försvara Sveriges heder i VM. Intressanta att kolla på är givetvis Anna Laurell som är en veteran inom Svensk damboxning. Helena Falk (www.helenafalk.se) är en boxare som jag är riktigt intresserad av att se mer av, har inte riktigt haft koll på amatörboxningen inom damsidan för ens nyligen, det är rolig boxning och jag har riktig respekt för tjejer som kör på den nivån då de fysiologiskt måste träna hårdare än oss pojkar. Hur som helst så ser jag fram emot att se hur det skall gå! GO SWEDEN!!

Truppen ser ut som följande. (Stulen från SBF:s hemsida;)

48 kg Elin Rönnlund, Haninge BK

Elin gör här sitt första VM men har med sig rutin från EM förra året och SM-guld från hemma-SM. Hon har jobbat hårt och metodiskt under flera år och ständigt utvecklats och har nu klivit upp på internationell toppnivå.

51 kg Shipra Engelke, Malmö BC

Shipra har en lång hängiven karriär bakom sig där hon överkommit svåra skador och alltid kommit tillbaka starkare, vilket har lett till 2 EM-silver och flera internationella turneringssegrar. Har massor av rutin och debuterade på VM redan 2003.

54 kg Juliana Söderström, Botkyrka BK

”Julle” har det sista året tränat hårdare och mer vilket har lett till att hon blommat ut i sin boxning och får göra mästerskapsdebut i seniorsammanhang. Hon har dock ett Junior-EM-brons och 2 SM-guld  sedan tidigare.

60 kg Helena Falk, BK Örnen

Helena har trots en kort karriär lyckats ta 3 EM-brons med sin explosiva boxning. Hon gör en heltidssatsning och har rutin från ett VM med sig till Kina.

64 kg Patricia Berghult, Höllvikens BK

Här har vi ungdom och rutin i ett. Patricia har bl.a. vunnit Ungdoms-EM och tagit silver på Junior-VM och tog i år sitt första SM-guld som senior. Hon visade under förra året att hon håller som senior då hon bland annat slog Ukrainska mästarinnan. Ingår i Team Rio och tar här ett stort steg i den satsningen.

75 kg Anna Laurell, IF Linnea

Anna vann sitt första VM 2001 och har sedan dess bedrivit en otroligt dedikerad satsning där hon bland annat varit helt uträknad av läkare på grund av struma, men kämpat sig tillbaka till världstoppen. Har 2 VM-guld och 3 EM-guld.

Coacher är John Brikell och Hichem Aouali.
Fysioterapeut är Andreas Berglund, Svenska Fysakademien.

C YA

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: